De weg naar huis

De weg naar huis

Op weg naar jezelf tijdens een pelgrimstocht van Santiago naar huis

Omdat thuiskomen bij jezelf een terugkerend thema is tijdens al haar pelgrimstochten, loopt Ange deze laatste keer vanuit Santiago de Compostela naar huis. Het is een pelgrimstocht om terug te blikken op haar herstelproces en om te vieren hoe ze nu in het leven staat. Tijdens de vier maanden durende pelgrimstocht door vaak verlaten gebieden, wordt ze fysiek en mentaal flink op de proef gesteld. Alsof de reis een test is of ze eerdere opgedane lessen in de praktijk kan toepassen. Hoe zorg je goed voor jezelf als je belastbaarheid beperkt is en hoe ga je om met eenzaamheid? In De weg naar huis schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens, emoties en dilemma's. Door de beeldende schrijfstijl krijg je als lezer het gevoel dat je de reis samen met haar maakt en meebeleeft. Het blijft spannend: is het haalbaar deze terugtocht te volbrengen?

Bestellen
Nieuwe wegen

Nieuwe wegen

Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie

Ange liep in 2008 de Camino Frances na een roerige periode in haar leven: echtscheiding, werken aan zichzelf om haar levensenergie terug te vinden, kinderen die uitvliegen en hertrouwen met haar ex-partner. Ze ging op weg om nieuwe energie op te doen en ruimte te creëren voor een zoektocht naar ander werk. Door de beeldende beschrijvingen van het landschap en de ontmoetingen onderweg krijg je als lezer het idee dat je de tocht samen met haar maakt. Lezers die de Camino Frances zelf hebben gelopen, zullen zich ongetwijfeld herkennen in het boek. Lezers die nog twijfelen of ze deze pelgrimstocht willen maken, kan Ange met dit boek zeker over de streep halen.

Bestellen
De weg van het hart

De weg van het hart

Een pelgrimstocht van Montpellier naar Pamplona, op weg naar een nieuwe balans

De weg van het hart is het verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in het najaar van 2019 maakte na een turbulent jaar. Thema’s die spelen zijn mantelzorg, rouw en dementie. In haar dagelijkse verhalen schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens en emoties. Toch is het boek niet zwaar. Door de beeldende schrijfstijl heb je als lezer het idee dat je de reis samen met haar maakt. Ze laat zien hoe je al wandelend je balans kunt herstellen. De tocht door soms verlaten landschappen brengt rust. Onderweg leert Ange haar tempo te vertragen en flexibel om te gaan met steeds veranderende omstandigheden. De weg van het hart is herkenbaar voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers en kan hen inspireren een innerlijke reis te maken zonder zelf op pad te gaan.

Bestellen
De hele weg

De hele weg

Lopend naar Santiago, een pelgrimstocht op weg naar herstel
De hele weg is een verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in 2012 maakte naar Santiago de Compostela, een verhaal over met beperkingen op pad gaan, grenzen verkennen en weer thuiskomen. Ange beschrijft ook hoe ze met de lessen van de Camino in de jaren erna haar leven opnieuw heeft vormgegeven. Ze schrijft volstrekt open en eerlijk over haar gevoelens en emoties, en met gepaste afstand over haar beperkingen. Door de vanzelfsprekende schrijfstijl lijkt het alsof je als lezer de reis samen met haar maakt. Ze laat zien dat je ver kunt komen als je vanuit mogelijkheden leeft.   

Bestellen