Een nieuwe pelgrimstocht en een nieuw boek, 'De weg naar huis' gaat er komen.

Rond Pasen is het eindelijk zover, dan ga ik weer op pelgrimspad om ‘de weg naar huis’ te lopen. Omdat thuiskomen bij mezelf een rode draad is in al mijn pelgrimstochten leek me dat een goede keuze. Ik wandel zo veel mogelijk langs onbekende wegen. Mijn route gaat van Santiago de Compostela via de Camino Primitivo, de Spaanse Noordkust, Tours, Parijs, Brussel, Antwerpen en Utrecht naar Harderwijk. Daar hoop ik, na een tocht van ruim 2.600 kilometer, medio augustus de voordeur van mijn huis te openen.

Dit keer wordt het echt een tocht uit dankbaarheid voor herstel. Natuurlijk zijn er nog steeds beperkingen van de sarcoïdose, maar daarmee heb ik leren dealen. Er is nu balans in mijn leven, het gaat me goed en dat wil ik vieren. Ik ben benieuwd wat deze tocht me zal brengen, in het proces van thuiskomen bij mezelf, qua verder herstel en hoe ik het ervaar om in tegengestelde richting te lopen. Natuurlijk ga ik daarover schrijven, maar omdat er straks een boek verschijnt over deze tocht zal ik de dagelijkse verhalen niet online zetten. Het boek moet immers een verrassing blijven.

Voor wie me wil volgen plaats ik dagelijks een kort bericht en wat foto’s op Polarsteps. En eens per week schrijf ik een blog waarin ik wat uitgebreider schrijf hoe ik de tocht beleef en hoe het is om opnieuw met sarcoïdose op weg te zijn. Via mijn website kun je alles vinden: www.klankenruimte.nl/innerlijk-pelgrimeren/ Met mijn pelgrimstocht wil ik, net als met de verkoop van mijn boeken, de patiëntenvereniging Sarcoïdose.nl steunen. Daarover vind je ook meer op mijn website.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Een nieuwe pelgrimstocht en een nieuw boek, 'De weg naar huis' gaat er komen.

Een nieuwe pelgrimstocht en een nieuw boek, 'De weg naar huis' gaat er komen.

Een auteursblog groeit stap voor stap

UWW Perspectief maakt film over 'De hele weg'